Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уповноважений із захисту державної мови розповів, скільки скарг було отримано з 16 січня

Реклама

В Секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови повідомили, що з 16 по 23 січня було отримано 195 скарг і звернень громадян.

Нагадаємо, що 16 січня, набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Вам також буде цікаво: Обслуговування споживачів українською згідно з мовним законом: роз'яснення юристів

Зазначається, що найбільша кількість з них - з Києва та Київської області (74), найменша - з півдня та сходу України. Львів'яни надіслали 17 звернень, одесити та харків'яни - по 12.

"Більшість із них стосувалися відсутності української версії сайтів інтернет-видань та сайтів інтернет-магазинів (117), про порушення своїх прав у сфері обслуговування заявили 34 громадянина, щодо розміщення зовнішньої реклами недержавною мовою - 25, порушення мовного законодавства в галузі освіти - 4, використання посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування недержавної мови під час виконання своїх обов'язків - 3", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на телефонну лінію Секретаріату за наданням додаткової інформації та консультацій звернулося близько 50 осіб.

Відповіді експертів юридичного ринку на найгарячіші питання юристів щодо кризових ситуацій доступні на сторінках видання "ЮРИСТ&ЗАКОН". Тільки практичні матеріали, що допоможуть попередити і запобігти багатьом кризовим ситуаціям, а не тільки діяти по факту процесів, що вже трапилися. Отримайте демо-номер за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Штрафи за порушення мовного закону з 16 січня: роз'яснення мовного омбудсмена

Яких сфер стосується перехід на українську мову з 16 січня 2021 року: роз'яснення мовного омбудсмена

З 16 січня сфера обслуговування має перейти на українську мову

Спробуйте модуль “Судові рішення” - новий інструмент IT-рішення Liga360. Слідкуйте за надходженнями та контролюйте судові рішення. Зручно знаходьте потрібні рішення за датою, формою судочинства або інстанцією. Щоб дізнатись про всі переваги Liga360 - замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини