Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова соціальна пільга 2021 для платника податку

Реклама

Будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 01 січня звітного податкового року - це встановлено  п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу. Про це нагадали податківці у Київській області.

Згідно з абз. 1 п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПК, податкова соціальна пільга (ПСП) застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 01 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

З 1 січня місячний прожитковий мінімум для працездатної особи становить 2270 грн, отже:

  • граничний дохід, який дає право на застосування  ПСП, становить 3180 грн (2270 х 1,4);

  • податкова соціальна пільга  у 2021 році дорівнює 1135 грн  (2270 х 50%).

Слідкувати за актуальними розмірами прожиткового мінімуму і НМДГ зручно в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Податкові канукули та виплати ФОПам - не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший сервіс формування і подання звітів для ФОП усього за 338 гривень на рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини