Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин: в Україні планують запровадити для всіх побутових споживачів держрегулювання ціни на газ

Реклама

У зв'язку з пандемією COVID-19, запровадженими в Україні карантинними обмеженнями, різким зростанням біржових цін на газ в останні тижні запропоновано запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період дії карантинних обмежень або до завершення цього опалювального сезону.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Пропонована ціна, яка встановиться на цей період, - 6,99 грн. за куб. м для всіх побутових споживачів. На сьогодні це найнижча ціна на українській біржі, повідомив пан Шмигаль. Водночас деякі облгази сьогодні продають газ для побутових споживачів по 10 грн. і навіть вище. Тобто пропонується зменшення ціни на газ майже на 30 %, зазначається в повідомленні.

Прем'єр-міністр дав доручення Міненерго, Мінекономіки, Мін'юсту та іншим ЦОВВ невідкладно підготувати проект постанови КМУ про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень.

Рішення про державне регулювання ціни на газ на рівні 6,99 грн. за куб. м не означає, що Уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні, зауважив Денис Шмигаль. Підхід, коли ціну газу регулює попит і пропозиція, працює в усіх розвинених країнах.

Водночас поки ринок газу в Україні продовжує формуватися, держава має підтримати людей, наголосив Прем'єр-міністр. Тому рішення про державне регулювання ціни тимчасове і буде задіяне до кінця опалювального сезону або до кінця карантинних обмежень.

За цей час Уряд та інші органи влади зможуть сформувати всі умови, аби ринкові правила запрацювали повною мірою. Зазначається, що такі правила означатимуть, що окремі газопостачальники більше не зможуть користуватися своїм монопольним становищем.

Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини