Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за незаконну вирубку хвойних дерев?

Реклама

В Мін'юсті нагадали, що положеннями чинного природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність за незаконне придбання й торгівлю новорічними ялинками.

Так, за незаконну порубку і пошкодження дерев, у тому числі хвойних порід на винну особу може бути накладено штраф:

  • на громадян - від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 020 грн);

  • на посадових осіб - від ста п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 550 до 5 100 грн).

Ті самі дії, вчинені громадянином, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за незаконну порубку і пошкодження дерев хвойних порід, тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян - від шістдесяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 020 до 1 530 грн);

  • на посадових осіб - від шестисот до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10 200 до 15 300 грн).

Якщо ж відповідне правопорушення вчинила особа віком від 16 до 18 років, то за відсутності самостійного заробітку штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють.

Також в міністерстві зазначили, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

Читайте також: На Новий рік ресторани і кафе зможуть працювати до 7-ї ранку

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини