Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки скоротить терміни розрахунків по зовнішньоекономічних контрактах

18 січня 2010, 15:31
750
0
Реклама

Мінекономіки має намір скоротити термін завершення імпортних операцій без ввезення товару на територію України і надати право суб'єктам ВЭД подовжувати терміни розрахунків по зовнішньоекономічних контрактах після термінів розрахунків по зовнішньоекономічних операціях, обумовлених законодавством. Що відповідає проект урядової постанови був обнародуваний на офіційному сайті Міністерства.

Скоротити термін завершення імпортних операцій без ввезення товару на територію України з 180 до 90 днів. Окрім цього, проектом пропонується надати право суб'єктам ВЭД отримувати укладення Мінекономіки про продовження термінів розрахунків по зовнішньоекономічних контрактах після закінчення термінів розрахунків по зовнішньоекономічних операціях, обумовлених законодавством. А саме, документом обумовлено, що термін розрахунків вважатиметься продовженим, починаючи з дати реєстрації в Мінекономіки документів на надання вищезгаданого укладення.

Скорочення терміну завершення імпортних операцій зовсім не урядова ініціатива. Кабмін в цьому випадку лише приводить свої акти у відповідність із законами України. В даному випадку з Законом "Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи"яким і був скорочений термін розрахунку по зовнішньоекономічних операціях з 180 до 90 днів. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Дія "правила 90 днів" в часі роз'яснила ДПАУ". Згідно з Порядком визначення терміну і умов завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України, термін завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України по зовнішньоекономічних договорах починає обчислюватися з моменту здійснення резидентом авансового платежу чи виставляння векселя на користь нерезидентаа у разі проведення розрахунків у формі акредитиву - з моменту здійснення уповноваженим банком платежу на користь нерезидента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини