Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збори суддів Конституційного Суду повідомили про незаконний вплив державних органів

Реклама

Збори суддів Конституційного Суду України оприлюднили заяву до Президента Зеленського В. О., Голови Верховної Ради Разумкова Д. О., Прем'єр-міністра Шмигаля Д. А..

В заяві йдеться про те, що Конституційний Суд України упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема  Національного агентства з питань запобігання корупції , Національного антикорупційного бюро та деяких політиків.

Зазначається, що незаконний вплив чиниться як на окремих суддів Конституційного Суду України так і Суд в цілому з метою зупинки його роботи, підриву авторитету та втрати суспільної довіри.

"Офіційно заявляємо, що всупереч спробам окремих високопосадовців та політиків дестабілізувати роботу органу конституційної юрисдикції Конституційний Суд України у своїй роботі керуватиметься Конституцією, Законом України «Про Конституційний Суд України» та діятиме виключно в інтересах Українського народу", - заявили судді.

Рішенням зборів суддів Конституційного Суду України Голові КСУ Тупицькому О. М. доручено повідомити особисто Президента, Голову Верховної Ради та Прем'єр-міністра про ситуацію, що склалася.

Читайте також:

КСУ вирішив питання щодо конституційності встановлених на період дії карантину обмежень прав і свобод громадян

З'явився текст рішення КСУ про неконституційність ліквідації Верховного Суду України

КСУ визнав неконституційними деякі положення судової реформи Зеленського

Аналізуйте судові рішення для підготовки виграшної позиції в суді за допомогою комплексного рішення LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до усієї необхідної нормативно-правової, консультаційної інформації, використовуйте алгоритми дій у різноманітних ситуаціях. А найголовніше: спробуйте Verdictum PRO - інноваційну систему для оцінки ймовірності перемоги у суді за допомогою штучного інтелекту. Усе це та навіть більше за знижкою 30% у жовтні. Замовляйте вже зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини