Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Графік роботи Верховної Ради змінено: скільки часу в депутатів для прийняття рішень

Реклама

3 жовтня набув чинності Закон № 893-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо графіка проведення пленарних засідань Верховної Ради України".

Із повним текстом цього та інших Законів України зручно ознайомитись в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, в якій наявні всі актуальні зміни та оновлення. Систему можна протестувати за посиланням.

У вівторок та четвер тижня, відведеного для пленарних засідань, пленарне засідання триває з 10 до 15 години з перервою з 12 години до 12 години 30 хвилин.

У середу та п'ятницю пленарне засідання триває з 10 до 14 години з перервою з 12 години до 12 години 30 хвилин.

Друга половина середи відводиться для роботи народних депутатів у комітетах, тимчасових спеціальних комісіях та тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

Понеділок та друга половина п'ятниці відводяться для самостійної роботи народних депутатів, пов'язаної із здійсненням депутатських повноважень.

Встановлено, що Верховна Рада може прийняти рішення щодо одноразової зміни тривалості пленарного засідання. Рішення про продовження пленарного засідання після 15 години (у п'ятницю - після 14 години) більш як на 15 хвилин приймається Верховною Радою на цьому пленарному засіданні до перерви з 12 години до 12 години 30 хвилин.

У дні проведення пленарних засідань щотижня у п'ятницю:

- з 10 до 11 години відводиться час для запитань членам Кабінету Міністрів України ("година запитань до Уряду");

- з 13 години до 13 години 30 хвилин відводиться час для стислих (до трьох хвилин) оголошень депутатських запитів і прийняття рішень про підтримку та направлення депутатських запитів, обговорення відповідей на депутатські запити за участю керівників та посадових осіб державних органів (крім органів судової влади), органів місцевого самоврядування, які відповідають на депутатські запити і запитання народних депутатів;

- з 13 години 30 хвилин до 14 години відводиться час для виступів народних депутатів "з різних питань".

Читайте також: Кабмін переніс робочі дні у 2021 році

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини