Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні рецепти: розроблено план переходу

Реклама

При Міністерстві охорони здоров'я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби, повідомляє Урядовий портал.

МОЗ планує по даному напряму відпуск за електронним рецептом:

- наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів - 2021 рік;

- антибіотиків - 2022 рік;

- інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ, - починаючи з 2023 року

"Така ініціатива була запроваджена міністерством через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок - погіршення здоров'я населення", - зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.

За його словами, ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог, а й в небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила. Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення

Читайте також:

78 лікарських препаратів можна отримати безкоштовно

Рада дозволила роздрібну торгівлю ліками в інтернеті

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини