Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кваліфікаційні вимоги до керівників приватних охоронних структур пом'якшили

Реклама

МВС затвердило нові Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності за поданням послуг, пов'язаних з охороною державної і іншій власності, наданню послуг з охорони громадян. Цим документом, зокрема, змінені кваліфікаційні вимоги до керівних осіб суб'єктів охоронної діяльності.

Тепер до складу суб'єкта охоронної діяльності, його філії або відособленого підрозділу повинна входити особа, до посадових обов'язків якого належить організація і проведення заходів охорони, контроль за виконанням персоналом охорони покладених на нього обов'язків. Така особа повинна відповідати загальним вимогам, що пред'являються до співробітників охоронних структур, а також одній з таких умов:

- вища освіта і стаж роботи не менше трьох років на керівних посадах в силових структурах (МВС, СБУ, армія і інше);

- вища освіта і стаж роботи на керівних посадах охоронної служби не менше трьох років;

- вища юридична освіта і стаж роботи за фахом не менше трьох років;

- вища освіта за фахом "Управління фінансово-економічною безпекою" і досвід роботи за фахом не менше трьох років.

Чи повинна така особа бути керівником (директором, заступником директора, керівником філії або відособленого підрозділу) охоронної структури, Ліцензійні умови не уточнюють, а тому є підстави вважати, що керівником може бути і інша людина.

Згідно раніше діючим Ліцензійним умовамкерівники охоронних структур повинні були мати вищу освіту за фахом "Управління фінансово-економічною безпекою" або вища освіта і диплом про перепідготовку за фахом "Управління фінансово-економічною безпекою" або вища освіта і досвід роботи не менше п'яти років на керівних посадах в силових структурах. Нові Ліцензійні правила і відповідно вимоги до керівників охоронних структур набувають чинності сьогодні, 11 січня 2010 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини