Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено перелік винятків для іноземців, яким не заборонено в’їзд в Україну

Реклама

Кабмін уніс зміни до постанови № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що стосуються переліку винятків для іноземців, яким не заборонено в'їзд в Україну.

Відповідна урядова постанова № 791 від 2 вересня 2020 року набрала чинності 9 вересня.

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Що саме передбачено, роз'яснили в Міністерстві внутрішніх справ.

Зокрема, в абзаці, в якому йдеться про осіб, які мають родинні зв'язки з громадянами України, зазначено, що до винятків про заборону підпадають особи, які є одним із подружжя, батьками, дітьми, бабою або дідом громадянина України. При цьому в МВС звернули увагу, що згідно із законодавством правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття.

Разом з тим скасовується норма, що передбачала можливість в'їзду в Україну іноземців, які прямували територією нашої держави транзитом.

Також деталізовано й питання, якщо особи прямують в Україну на навчання. Відповідний абзац доповнено, що це мають бути заклади вищої освіти.

Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини