Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строки давності для здійснення перевірок: ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Миколаївській області стосовно новацій податкового законодавства, передбачених Законом № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі - Закон № 466) повідомило, що врегульовано питання строків давності для здійснення перевірок і донарахування платежів до бюджету.

Законом № 466 внесено зміни до статті 102 Податкового кодексу, а саме доповнено нормою, якою передбачено випадки, коли проведення перевірок з питань дотримання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи, є неможливим.

Так, змінами до статті 102 Податкового кодексу, які набудуть чинності з 01.01.2021, передбачено, що строки давності для здійснення перевірок і донарахування платежів до бюджету зупиняються на період, коли їх проведення неможливо у зв'язку із законодавчою або судовою забороною, недопуском до перевірки, відсутністю платника за місцезнаходженням, оскарженням ним протягом тривалого часу наказів на перевірку, втрати документів тощо.

На цей само період продовжуються також строки зберігання документів відповідно до вимог статті 44 Податкового кодексу.

Підтримувати хорошу репутацію в податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість зі сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, у сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь: робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Читайте також:

Змінено структуру реєстраційного номера платника податків для деяких категорій

Розширено повноваження Державної податкової служби

Знято мораторій на проведення документальних перевірок за двома підставами: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини