Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ведення касових операцій у національній валюті планують спростити

Реклама

Нацбанк планує спростити ведення касових операцій у національній валюті, що пов'язано зі змінами в українському законодавстві.

Для цього регулятор розробив і пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління НБУ «Про внесення змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» (далі - проект постанови), повідомляє прес-служба Нацбанку.

Це зумовлено тим, що Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб - підприємців" полегшив облік доходів роботи фізичних осіб - підприємців - платників єдиного податку першої та другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість. Такі фізособи-підприємці вестимуть облік у довільній формі (паперовій або електронній), помісячно відображаючи отримані доходи.

Оскільки чинне Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні містить посилання на документи, які застосовують фізособи-підприємці для обліку готівки, регулятор має намір привести його у відповідність до вимог цього Закону.

Також проект постанови має урегулювати питання щодо вимог оформлення суб'єктами господарювання заготівлі металобрухту та операцій із металобрухтом за готівкові кошти відповідно до норм Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо детінізації ринку металургійної сировини та операцій з металобрухтом».

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 5 жовтня поточного року на поштову або електронну адресу Національного банку.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.

Електронна адреса: nbu@bank.gov.ua

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Читайте також:

Банківські рахунки відкриватимуть за оновленою процедурою

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини