Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплата аліментів не звільняє від додаткових витрат на дитину

Реклама

Сплативши аліменти, деякі батьки вважають, що повною мірою виконали свій обов'язок і забезпечили дитину всім необхідним. Для дійсно повноцінного та всебічного розвитку дитини визначених судом коштів не завжди вистачає, тому батьки мають обов'язково брати участь у додаткових витратах.

Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), роз'яснила, що аліменти покривають першочергові потреби малечі, проте батькам не варто забувати про супутні витрати, які вкрай необхідні під час виховання. Спортивні секції, заняття музичним або образотворчим мистецтвом - неповний перелік можливих захоплень дитини, за які доведеться платити кожному з батьків. Окрім того, можуть знадобитися кошти на витрати під час лікування у разі хвороби або ж у процесі підготовки до навчального року.

Очільниця управління додала: якщо один із батьків не згоден приєднатися до додаткових витрат, розмір його участі визначається за рішенням суду, з урахуванням обставин, що мають істотне значення. Додаткові витрати на дитину можуть фінансуватися наперед або покриватися після їх фактичного понесення разово, періодично або постійно.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Виконавців зобов'язали проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі

Аліменти під час карантину: платити чи ні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини