Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У мобільному застосунку "Дія" з'явиться кваліфікований електронний підпис

Реклама

Мінцифри розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок "Дія".

Відповідну постанову прийняв Кабінет Міністрів на засіданні 2 вересня, повідомляє прес-служба міністерства.

Постанова дає старт реалізації відповідного експериментального проекту. Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку "Дія" для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія. Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн.

“Смарт-Дія - електронний підпис, що діятиме протягом короткого періоду та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Смарт-Дія дозволятиме підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги просто зі смартфону”, - роз'яснив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката здійснюватиметься на основі даних, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС, а також за допомогою технології розпізнавання обличчя FaceID. Протягом 6 місяців ці дані використовуватимуться для формування короткострокового КЕП у Дії. Після завершення терміну користувач знову проходитиме процедуру ідентифікації за допомогою мобільного застосунку. Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП у Дії користувачі будуть за допомогою технології розпізнавання обличчя.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Спробуйте комплексне рішення LIGA360 та отримайте єдиний інструмент командного управління для всієї компанії зі знижкою до 50 %. LIGA360 пропонує безліч переваг:

- Обговорення, аналіз і контроль зовнішніх ризиків і критичних змін

- Ефективна віддалена робота усієї команди

- Ключова бізнес-інформація для правильних рішень

- Єдиний інформаційний простір

Пропозиція діє тільки до 6 вересня. Встигніть оформити замовлення за найвигіднішими умовами.

Читайте також:

Мін'юст змінив порядок реалізації арештованого майна

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини