Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інструкцію про нарахування і сплату єдиного внеску оновлено

Реклама

21 серпня 2020 року набрав чинності наказ Мінфіну від 10 червня 2020 року № 283 (далі - Наказ № 283), яким внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Інструкція № 449).

Наказом № 283 до Інструкції № 449 внесено зміни, згідно з якими фізичні особи - підприємці, у тому числі ті, що обрали спрощену систему оподаткування і у яких працюють особи з інвалідністю, застосовують ставку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування 8,41 % для працюючих осіб з інвалідністю.

Також змінами, внесеними до Інструкції № 449, зокрема, передбачено:

- встановлення пільгового порядку сплати єдиного внеску для членів фермерських господарств;

- у разі зняття з обліку ФОП останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити єдиний внесок, є період із дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності включно;

- суб'єкти господарювання, які отримують додаткову фінансову підтримку відповідно до ст. 13-1 Закону «Про державну підтримку сільського господарства України», сплачують єдиний внесок з урахуванням положень Порядку надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

Крім того, уточнено порядок стягнення заборгованості з платників.

Відповідні зміни до Інструкції проаналізували фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Підтримувати хорошу репутацію в податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість зі сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, у сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь: робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Читайте також:

Розширено повноваження Державної податкової служби

Участь ДПС у судах: внесено зміни до Положення про Службу

Оновлено Порядок обліку платників податків і зборів

Як оскаржити рішення контролюючого органу: роз'яснення ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини