Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У кадровій документації назву професії можна адаптувати для жінок

Реклама

Мінекономіки оновило Класифікатор професій, унісши застереження щодо використання назв професій у жіночому роді.

Відповідний наказ міністерства № 1574 «Про затвердження Зміни № 9 до національного класифікатора ДК 003:2010» було прийнято 18 серпня 2020 року.

Згідно зі змінами у Класифікаторі професій професійні назви робіт наводяться у чоловічому роді, окрім назв, які застосовуються виключно у жіночому роді (економка, нянька, покоївка, сестра-господиня, швачка).

За потребою користувача, при внесенні запису про назву роботи до кадрової документації окремого працівника професійні назви робіт можуть бути адаптовані для означення жіночої статі особи, яка виконує відповідні роботи (наприклад, інженер - інженерка, верстатник широкого профілю - верстатниця широкого профілю, соціолог - соціологиня).

Такі зміни внесено відповідно до пункту 4 параграфа 32 Українського правопису, схваленого урядовою постановою № 437.

Зауважимо також, що в Класифікаторі професій терміни «вищий навчальний заклад, Верховний Суд України» змінено відповідно на «заклад вищої освіти, Верховний Суд» тощо.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Читайте також:

Депутати підвищили мінімальну зарплату з 1 вересня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини