Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин в Україні хочуть продовжити ще на два місяці

Реклама

В Україні за минулу добу (24 серпня - прим. ЮРЛІГИ) зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв'язку з чим Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада.

Про це розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Володимира Зеленського, повідомило офіційне інтернет-представництво Президента 25 серпня.

Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області - Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів (зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів).

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», - наголосив Президент.

На нараді зазначалося, що у світі також спостерігається зростання показників захворюваності на COVID-19, тому український уряд розробляє регламент заборони на в'їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов доповів Президенту, що у зв'язку з наближенням сезону респіраторно-вірусних інфекцій МОЗ готується до закупівель протигрипозних вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти - всього 1,5 млн осіб.

Глава держави додав, що напередодні нового епідемічного сезону також необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Карантинні зони визначатимуть по-новому

З 1 серпня в Україні діють нові правила адаптивного карантину

Бізнесу надали нові рекомендації щодо роботи під час карантину

Карантин продовжено до кінця літа

«Зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні епідемічної небезпеки: що заборонено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини