Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які автономери не відповідають стандартам: роз'яснення Патрульній поліції

Реклама

У Патрульній поліції України роз'яснили, чи відповідає вимогам стандартів 3D номерний знак та чи є їхнє використання порушенням ПДР або ні.

Зокрема, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook розповів, що чимало оголошень про виготовлення номерних знаків у форматі ЗD переконують, що вони відповідають встановленим вимогам ДСТУ.

Пункт 4.3 ДСТУ 3650:2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови" чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або з листової сталі. Натомість спосіб виготовлення 3D номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знаку.

Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Щодо Правил дорожнього руху, пан Білошицький зауважив, що відповідно до пункту 2.9 "в" водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандартів.

Таку саму норму містить і КУпАП, де передбачено і відповідальність (ч. 6 ст. 121 КУпАП) - штраф 170 грн. За вчинення ж такого правопорушення вдруге протягом року - штраф 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Перевірити АЗС та СТО, послугами яких ви користуєтеся, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

У Києві запрацював новий сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика

В Україні спрощено підтвердження водійського стажу

Екзамен на водійські права: оновлення правил здачі та відеофіксація

Середньоринкову вартість легкових автомобілів визначатимуть за оновленою методикою

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини