Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін планує розширити перелік випадків для надання допомоги з часткового безробіття

Реклама

Уряд розробив законопроект, який розширить програму допомоги з часткового безробіття. Відповідне повідомлення у себе у Telegram розмістив Денис Шмигаль.

"Ми пропонуємо надати людям можливість отримувати допомогу не лише в період нинішнього карантину, а й у разі встановлення подібних обмежень через інші захворювання", - пояснив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що програма по частковому безробіттю допомогла майже 400 тисячам українців зберегти свої робочі місця, а роботодавцям - свій бізнес.

Як повідомляє Мінекономрозвитку, новий законопроект розширює програму по частковому безробіттю і дозволяє отримувати допомогу у випадку встановлення подібних обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому та надає  Уряду право визначати порядок надання допомоги на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Для цього пропонується розширити дію статті 47-1 Закону «Про зайнятість».

Довідково:

Допомога по частковому безробіттю виплачується роботодавцям із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв'язку з карантином. 

Читайте також: Розширено перелік одержувачів допомоги по частковому безробіттю

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини