Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Спрощенці" першої - другої груп на час відпустки звільняються від сплати єдиного податку

Реклама

Підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки.

Про це нагадали в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Щоб скористатись правом на відпустку, платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву у довільній формі, в якій зазначити період запланованої відпустки. Відповідно до норм Податкового кодексу така відпустка надається один раз на рік, протягом одного календарного місяця.

Для уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів заяву щодо періоду щорічної відпустки необхідно подавати до початку відпустки.

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області звернули увагу, що на період відпустки підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити в розмірі не менше мінімального страхового платежу - 1039,06 гривень. Крім того, якщо під час відпустки підприємець отримує дохід, то йому доведеться сплатити єдиний податок, адже отримання коштів є підтвердженням ведення господарської діяльності.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Документальні позапланові перевірки юросіб проводитимуть за новими підставами

Як оподатковується відшкодування моральної шкоди?

До доходу фізособи, отриманого від провадження нею підприємницької діяльності, ПСП не застосовується

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини