Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Паспорти-книжечки планують поступово виводити з обігу

Реклама

12 серпня на черговому засіданні Уряд підтримав проект Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки", повідомляє прес-служба МВС.

Згідно з документом планується поступове виведення паспортів-книжечок із обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.

У законопроекті передбачено такі терміни дії паспорта:

- для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;

- для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим законом у паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт було оформлено в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;

- для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня набрання чинності законом у паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт було оформлено після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.

Таким чином, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову картку. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карток.

Зауважимо, що зазначений законопроект має розглянути Верховна Рада.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Уряд пропонує посилити відповідальність за підроблення документів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини