Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 вересня приймати значно зношені банкноти зможуть усі українські банки

Реклама

Нацбанк поліпшив взаємодію банків з клієнтами - фізичними та юридичними особами - під час роботи з готівкою.

Відповідна постанова Правління НБУ від 31 липня 2020 року № 114 "Про затвердження Змін до Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України" набере чинності з 1 вересня.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Прийнятою постановою регулятор:

- уточнив визначення низки ознак зношення та пошкодження банкнот;

- визначив, що приймати і передавати значно зношені банкноти для дослідження до центрального банку можуть не лише уповноважені банки, а й усі інші українські банки;

- поширив на інкасаторські компанії вимоги, які раніше виконували тільки банки і які стосуються вилучення і передавання сумнівних банкнот для проведення досліджень до Нацбанку, а також вилучення та передавання банкнот, зафарбованих спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, до правоохоронних органів;

- запровадив нову вимогу щодо організації та проведення банками та інкасаторськими компаніями навчальних заходів для підвищення рівня знань працівників, які працюють з готівкою, ознак справжності та платіжності банкнот (монет) національної валюти;

- скасував норму про розсилання НБУ банкам плакатів і буклетів із описом банкнот (монет), оскільки на сторінках офіційного Інтернет-представництва регулятора розміщується їх електронна версія.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Банки контролюватимуть грошові перекази по-новому

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини