Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент подав законопроект про збільшення мінімальної зарплати з вересня

Реклама

Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень з 1 вересня поточного року.

Про це повідомила заступник керівника Офісу Глави держави Юлія Ковалів 6 серпня.

Очікується, що Верховна Рада розгляне та затвердить зміни до основного фінансового документа до кінця серпня «на позачерговій сесії, яка буде скликана для розгляду законопроекту», зауважила Юлія Ковалів. Відповідно до запропонованих змін до бюджету основним джерелом для фінансування таких збільшених зарплат стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу.

Крім того, заступник керівника Офісу Президента нагадала, що минулого тижня Кабінет Міністрів схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, у якому також передбачено двоетапне підвищення мінімальної зарплати - до 6000 та 6500 гривень у 2021 році.

«На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, як передбачено законом, буде подано урядом до парламенту 15 вересня цього року», - констатувала Юлія Ковалів.

Зауважимо, що актуальний розмір мінімальної зарплати можна знайти в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Як підвищуватимуть мінімальну зарплату: Кабмін оприлюднив графік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини