Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трьох адвокатів хочуть притягнути до відповідальності за систематичну неявку на засідання

Реклама

Вищий атикорупційний суд звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області з вимогою порушити питання про дисциплінарну відповідальність трьох адвокатів. Вони представляють інтереси ексначальниці одного із відділів Міністерства аграрної політики та продовольства України. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті ВАКС.

Судді вважають, що адвокати порушили правила адвокатської етики та неналежно виконували свої професійні обов'язки.

Зазначається, що троє захисників, починаючи із 18 лютого 2020 року, систематично не з'являються у судові засідання до ВАКС. Тому підготовче судове засідання у даному кримінальному провадженні неодноразово відкладалось і наразі не завершене. Будь-яких повідомлень про неможливість прибути до суду, а також документів, які б підтверджували поважність причин їх неприбуття, адвокатами не надано.

Проте, 28 липня на електронну скриньку ВАКС надійшли заяви про двостороннє розірвання договору про надання правової допомоги від трьох адвокатів, які повідомили про припинення їх повноважень в якості захисників обвинуваченої.

Однак обвинувачена спростувала інформацію про припинення співпраці із адвокатами та повідомила суд, що договір про надання правової допомоги не розірвано, захисники продовжують здійснювати її захист, а інших вона не залучала.

Зазначається, що захисники залишили обвинувачену без правової допомоги, чим позбавили її права на захист. Внаслідок систематичної відсутності на засіданнях, адвокати також порушили розумні строки, що призвело до невиправданого затягування розгляду даного кримінального провадження. 

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до повної бази НПА і коментованих кодексів. Зручний пошук та аналіз бази із 85 млн судових рішень. Можливість в один клік обирати рішення із правовими позиціями ВС й отримати подібні рішення у справі. Доступний розклад судових засідань, моніторинг справ і засідань за десятками параметрів. Замовляйте доступ зі знижкою 20%.

Читайте також:

Надання адвокату гонорару готівкою можна підтвердити будь-яким документом: ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Велика Палата ВС сформувала позицію щодо відшкодування витрат на правничу допомогу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини