Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президентський законопроект про судову реформу: ВС в цілому підтримав

Реклама

Раніше ми писали, що Президент зареєстрував у Парламенті законопроект № 3711 про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.

З повним текстом законопроекту зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

У Верховному Суді заявили, що законопроект № 3711 сприятиме подоланню кадрового голоду в судовій системі.

У ВС зазначили, що цей законопроєкт фактично спрямований на виконання рішень Конституційного Суду України від 18 лютого 2020 року та від 11 березня 2020 року, а також на імплементацію рекомендацій Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) від 9 грудня 2019 року, наданих до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (№ 193-ІХ).

Проектом, серед іншого, врегульовується питання здійснення правосуддя суддями Верховного Суду України. Коментуючи зазначене питання, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська наголосила, що Верховний Суд чекає на це поповнення, адже в залишку у ВС на сьогодні перебуває ще близько 50 тисяч справ.

Зазначається, що Вища рада правосуддя надала до законопроекту № 3711 позитивний консультативний висновок. «Верховний Суд, зі свого боку, в цілому підтримує передбачені законопроектом зміни, направлені насамперед на розблокування роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів», - зауважила Валентина Данішевська.

Нагадаємо, що раніше КСУ визнав неконституційними деякі положення судової реформи Зеленського

Усі найважливіші інструменти для роботи юрисконсульта в одному комплексному рішенні від ЛІГА:ЗАКОН - LIGA360!

- Перевірки бізнес-партнерів 24/7

- Алгоритми дій у різноманітних сферах діяльності

- Запобігання ризикам у разі перевірок контролюючих органів

Спробуйте зі знижкою 30 % уже сьогодні!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини