Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З червня Держпраці відновила перевірки: кого будуть перевіряти

Реклама

Держпраці в Дніпропертровській області роз'яснила, які заходи держконтролю будуть здійснюватись у червні-липні за дорученням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля від 25.05.2020 № 20930/1/1-20.

Впродовж червня-липня 2020 року будуть здійснюватися заходи державного контролю:

- за додержанням законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

- за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та об'єктивністю проведених розслідувань професійних захворювань.

Перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року, затверджено наказом МОЗ від 02.04.2020 № 768.

Доплата, передбачена наказом, є додатковою зарплатою, тому доплату в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) проводиться за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена в переліку та в персональному переліку працівників, яким встановлена доплата.

При цьому, персональний перелік працівників, яким встановлюють доплату, затверджує керівник відповідного закладу охорони здоров'я.

Раніше ми писали, що Держпраці відновлює позапланові перевірки.

Чи включено ваше підприємство до плану перевірок, можна перевірити за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Для цього слід оформити заявку на тестовий доступ до сервісу.

Тримайте все під контролем юридичного департаменту з новим рішенням LIGA360 від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини