Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 червня запущено залізничні перевезення по Україні: які правила

Реклама

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко затвердив Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при організації залізничних перевезень у період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відповідна постанова № 31 від 30 травня 2020 року набрала чинності сьогодні, 1 червня.

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному) між регіонами

Перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення повинно здійснюватись у межах кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

У разі перевезення між регіонами транзитом через регіон, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу (без права посадки пасажирів у транзитному регіоні). У разі перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 % кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

Дозволяється одночасне перебування в приміщеннях залізничного вокзалу не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі в залах обслуговування пасажирів (зали очікування тощо) з дотриманням фізичного дистанціювання (1,5 метра). У місцях потенційного скупчення пасажирів повинно бути нанесене тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.

Забороняється перебування пасажирів на залізничних вокзалах, станціях без використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот.

Працівники залізничного транспорту повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту (захисні маски). Працівники, які мають безпосередній контакт з пасажирами, повинні бути забезпечені кишеньковими диспенсерами із спиртовмісним антисептиком.

Перед початком робочої зміни повинен проводитись температурний скринінг усім працівникам пасажирського господарства. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, до виконання обов'язків не допускаються.

У приміщеннях вокзалів необхідно проводити вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів (у години зниження інтенсивності руху потягів, але не рідше ніж чотири рази на добу) та провітрювати зали очікування, фойє, зони обслуговування пасажирів не рідше ніж кожні 2 години, а за сприятливих погодних умов - постійно.

На залізничних вокзалах, станціях, у потягах необхідно проводити дезінфекційну обробку поверхонь (ручки дверей, поручні стільчиків для сидіння, відкидні столики, раковини, інформаційні стійки тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами із вмістом спирту не менше 70 %.

На залізничних вокзалах і станціях повинні бути організовані місця для обробки рук пасажирів і працівників спиртовмісними антисептиками.

Забороняється надання кейтерингових послуг та реалізація продуктів харчування в потягах, крім бутильованої питної води.

Тимчасово відсторонюються від роботи в зонах масового скупчення пасажирів особи з групи ризику.

Перевезення пасажирів залізничним транспортом у дальньому сполученні

Перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах дальнього сполучення повинно здійснюватись у межах кількості місць для пасажирів, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу.

У разі перевезення між регіонами транзитом через регіон, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах кількості місць для пасажирів, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб (без права посадки пасажирів у транзитному регіоні).

У разі перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 % кількості місць для пасажирів, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Також діють норми щодо температурного скринінгу працівників, соціального дистанціювання, маскового режиму та санітарної обробки поверхонь.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Читайте також:

Що дозволено в Україні з 1 червня

З 1 червня діятимуть нові форми заяв у сфері держреєстрації юросіб і ФОП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини