Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд стягнув з працівників поліції моральну шкоду, виправдавши водія за ст. 130 КУпАП

Реклама

Суть справи: поліцейський склав протокол про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП відносно водія. У протоколі зазначено, що водій керував автомобілем з ознаками наркотичного сп'яніння, а від проходження огляду у лікаря-нарколога міської лікарні відмовився у присутності двох свідків.

Водій надав суду заперечення, в якому зазначив, що був зупинений співробітниками патрульної поліції безпідставно, а на питання щодо проходження огляду відповідав, що не відмовляється та вимагав дотримання процедури проходження такого огляду.

Чугуївський міський суд у цій справі № 355/660/19 ухвалив постанову, якою адміністративну справу відносно водія закрив у зв'язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Крім цього, суд стягнув з патрульної поліції на користь водія моральну шкоду у розмірі 30 тис. грн і витрати на правничу допомогу у розмірі 20 тис. грн.

Суд вказав, зокрема, що протокол про адміністративне правопорушення не містить опису дій водія щодо ухилення від огляду. Із повною аргументацією суду ознайомтесь тут. У системі VERDICTUM є можливість здійснювати зручний пошук, зокрема, за найменуванням суду або пошуковими словами. Протестувати систему можна тут.

Апеляційний суд повернув апеляційну скаргу Департаменту патрульної поліції. Рішення мотивоване тим, що апеляційну скаргу подано особою, яка не є учасником провадження в справі про адміністративне правопорушення, та не наділена правом на апеляційне оскарження.

Захист інтересів клієнта в суді потребує глибинного аналізу законодавчого поля та правових прецедентів. Для полегшення діяльності адвоката ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360: АДВОКАТ - комплексне рішення, яке об'єднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката. Отримайте доступ до повної бази НПА зі зворотними посиланнями на пов'язані документи, 85 млн судових рішень із правовими позиціями Верховного Суду, інформації про 6,5 млн компаній і підприємців із відображенням бізнес-зв'язків. Замовляйте у травні зі знижкою 30 %.

Читайте також:

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Цікаві рішення Верховного Суду щодо відповідальності водіїв

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини