Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено правила видачі лікарняних на період карантину

Реклама

МОЗ наказом № 963 внесло зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян. Наказ набув чинності сьогодні, 15 травня.

Встановлено, що на період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню COVID-19, відкриття листків непрацездатності може здійснюватися лікарем, що надає первинну медичну допомогу на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії з обов'язковим відповідним записом у медичній карті амбулаторного хворого.

Водночас, на період тимчасового відсторонення від роботи осіб, робота яких пов'язана з обслуговуванням населення, які були в контакті з інфекційними хворими або є бактеріоносіями, у разі неможливості здійснення тимчасового переведення за згодою на іншу роботу, не пов'язану з ризиком поширення інфекційних хвороб, листок непрацездатності видається лікарем-інфекціоністом або лікуючим лікарем на підставі результатів досліджень лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я України.

Також наказом встановлюється порядок видачі лікарняних листків особам, що знаходяться на самоізоляції та обсервації

На період перебування застрахованої особи в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров'я (спеціалізованих шпиталях), у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з карантином, крім хворих осіб, листок непрацездатності видаватиме лікуючий лікар на строк, визначений законодавством та галузевими стандартами у сфері охорони здоров'я.

Читайте також:

Карантин продовжено до 22 травня, але з послабленнями

Що відкриють в Києві з 12 травня?

Які планові операції дозволили проводити під час карантину?

На період карантину дозволено обробку персональних даних без згоди особи

Як не попасти на штрафи за порушення нових норм карантину

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини