Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримують криміналізацію вивезення з України протиепідемічних товарів

Реклама

Народні депутати підтримують необхідність встановлення кримінальної відповідальності за вивезення (пересилання) у значному розмірі через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, або вивезення (пересилання) яких громадянами за межі митної території України не допускається.

Відповідний законопроект № 3271 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення" було прийнято в першому читанні за основу на позачерговому засіданні Парламенту 30 березня. Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

У проекті запропоновано:

- доповнити Кримінальний кодекс статтею 201-2 та встановити кримінальну відповідальність за вивезення (пересилання) у значному або великому розмірах через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, або вивезення (пересилання) яких громадянами за межі митної території України не допускається.

Вивезення (пересилання) у значному розмірі через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню або вивезення (пересилання) яких громадянами за межі митної території України не допускається, пропонують карати штрафом від 8 тис. до 12 тис. НМДГ з конфіскацією цих товарів.

Актуальний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян можна дізнатися у відповідному довіднику із модуля "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

За такі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, раніше судимою за передбачений цією статтею злочин, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі, пропонують карати штрафом від 20 тис. до 25 тис. НМДГ з конфіскацією цих товарів.

При цьому значним розміром визначається розмір, який у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а великим розміром визначається розмір, який у вісімсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян;

- змінами до абз. 1 ч. 2 ст. 216 Кримінального процесуального кодексу здійснення досудового розслідування злочину, передбаченого статтею 201-2 КК у редакції проекту Закону, віднести до компетенції слідчих органів безпеки.

Відповіді експертів юридичного ринку на найгарячіші питання юристів щодо кризових ситуацій доступні на сторінках видання “ЮРИСТ&ЗАКОН”. Тільки практичні матеріали, що допоможуть попередити і запобігти багатьом кризовим ситуаціям, а не тільки діяти по факту процесів, що вже трапилися.

Отримайте демо-номер за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

В Україні посилено карантинні заходи

Карантин до 24 квітня: що дозволено та що заборонено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини