Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про підвищення доступності ліків

Реклама

Сьогодні, 18 березня, набув чинності Закон № 531-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я».

Цим законом внесено зміни до Основ законодавства України про охорону здоров'я, законів України «Про лікарські засоби», «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі», якими змінюється порядок державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

Закон прийнято з метою створення засад здійснення закупівель лікарських засобів та медичних товарів за кошти Держбюджету із залученням Закупівельної організації, а також застосування прозорих закупівельних процедур та економії бюджетних коштів, що повинно забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами та іншими медичними товарами.

Детальніше про цей документ ми писали тут.

Читайте також:

В Україні COVID-19 визнано особливо небезпечною інфекційною хворобою

З 1 квітня українці отримають безоплатний гарантований пакет медпослуг

Набрав чинності Закон про посилення покарання за фальсифікацію ліків

Вся інформація, яку необхідно знати юристу в умовах карантину та коронавірусу COVID-19 вже доступна у відповідних підбірках систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням. Отримуйте тестовий доступ та вчасно попереджуйте кризові ситуації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини