Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За продаж автомобілів доведеться заплатити втричі більший податок

Реклама

16 січня Верховна Рада прийняла Закони (законопроекти № 1210, а також і 1209-1), які вносять важливі зміни в Податковий кодекс.

Обов'язково ознайомтесь: Верховна Рада змінила Податковий кодекс

Зокрема, новим абзацом доповнено п. 173.2 ПК.

Встановлено, що дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18%.

Раніше у випадку такого продажу (обміну) протягом звітного року двох і більше транспортних засобів потрібно було сплатити 5% від їх оціночної вартості.

Вказані зміни набудуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону (законопроект № 1210).

Зазначимо, що сьогодні, 27 лютого, набув чинності (крім окремих положень) Закон щодо адміністрування ЄСВ (законопроект № 1209-1).

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Рекомендуємо прочитати:

Підвищено вартість матеріальних активів, які не вважаються основними засобами

Президент ветував Закон про запровадження єдиного рахунка для сплати податків

Коли настає кримінальна відповідальність за невиконання судового рішення

Знайти вирішальні аргументи у спорах із податковими органами можна ознайомившись із судовою практикою у системі VERDICTUM. В системі є можливість здійснювати зручний пошук за ключовими словами або словосполученнями та нормативно-правовими актами. Спробуйте, скориставшись тестовим доступом за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини