Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи можуть не використовувати програмний РРО

Реклама

Державна податкова служба України визначила найпоширеніші питання щодо програмного РРО та надала на них відповіді, присвятивши цій темі черговий інформаційний лист.

З повним текстом інформаційного листа № 3 від 12 лютого 2020 року можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Податкова запустила MVP (minimum viable product) для тестування безкоштовного програмного РРО "пРРОсто". Наступні релізи відбуватимуться після опрацювання коментарів і пропозицій від тестувальників, а також з урахуванням вимог API.

Серед іншого, Державна податкова служба зазначила, що самозайняті особи можуть не використовувати програмний РРО.

Зокрема, айтішники, юристи, консультанти, інші самозайняті особи, зокрема й ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не мають застосовувати РРО в разі:

- якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом;

- якщо клієнт у касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН підготувала комплексні рішення АДВОКАТ (для адвоката, помічника адвоката та тих, хто працює з судовими справами); ЮРИСКОНСУЛЬТ (для inhouse юриста і адвоката, який працює у невеликій компанії), ЮРИСКОНСУЛЬТ ПРОФ (для фахівців юридичного департаменту великих компаній), ПАРТНЕР (для партнера, старшого юриста та юриста юридичних компаній). Оберіть зручне рішення саме для вас!

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Закони про застосування РРО та кешбек офіційно опубліковано

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини