Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада наполягає на інвентаризації лісів України

Реклама

Сьогодні, 5 лютого, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2379 спрямований на створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Відповідне рішення підтримали 374 нардепи.

Законопроектом пропонується внести зміни до Лісового кодексу, зокрема, з переліку робіт, які складають лісовпорядкування, виключити інвентаризація лісового фонду України.

Проектом також пропонується доповнити Лісовий кодекс новою ст. 551.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190939_premr-mnstr-rozdav-doruchennya-yak-mayut-zabezpechiti-dostup-lyudey-do-nformats-pro-vs-zeml-ta-resursi

Так, національна інвентаризація лісів - система вибірково-статистичних обстежень лісового фонду України, спрямована на отримання обґрунтованої інформації щодо лісів для потреб планування, у тому числі стратегічного, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів.

Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабінетом Міністрів.

Особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, мають право під час обстежень перебувати на земельних ділянках усіх форм власності, крім випадків, передбачених цим законодавством.

Національна інвентаризація лісів здійснюється за рахунок коштів державного бюджету або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини