Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд зобов'язав Верховну Раду викладати на сайті чинні редакції законів

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/106928_vstupili-v-silu-pravki-v-zakon-o-konstitutsionnoy-reforme-2010-goda

Велика Палата Верховного Суду зобов'язала Верховну Раду викласти на офіційному сайті текст статті 11 Закону № 1682-ІІІ «Про природні монополії» відповідно до редакції, чинної станом на 7 жовтня 2010 року з урахуванням положень Закону № 763-VІІ у редакції Закону № 798-VII.

Відповідна постанова була ухвалена у справі № 9901/988/18. Повний текст доступний у VERDICTUM. Замовити тестовий доступ можна тут.

Позивач зазначав, що ВР відмовилась привести норму закону у відповідність до чинної редакції, чим порушила його право на інформацію, що потягло за собою правову невизначеність.

В свою чергу ВР просила відмовити в позові, оскільки інформаційне наповнення та редагування сайту ВР відноситься до повноважень Апарату ВР.

Велика Палата погодилась з судом першої інстанції, який визнав ВР належним відповідачем: при реалізації громадянами України права на участь в управлінні державними і громадськими справами в формі пропозицій, заяв і скарг ВР є органом державної влади за своїм конституційним статусом. І хоча на різних етапах діяльності ВР діє як через свої допоміжні органи - апарат, його структурні підрозділи, так і безпосередньо через Голову ВР, в згаданих правовідносинах ВР діє як єдиний орган законодавчої влади України.

Проте в цілому рішення першої інстанції було скасовано, оскільки встановлені у справі обставини свідчать про невідповідність діянь ВР у спірних правовідносинах визначеним частиною другою статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України критеріям.

Щоб уникнути правової невизначеності чинну редакцію н/п акту можна перевірити, відкривши його в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у перевагах сервісу, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини