Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не подав декларацію - чекай на позапланову податкову перевірку

Реклама

У разі неподання платником податків в установлений термін податкової декларації (якщо таке подання є обов'язковим), контролюючий орган на підставі наявної податкової інформації за результатами документальної позапланової перевірки має право самостійно визначити суму грошових зобов'язань платника ПДФО.

Про це нагадали у офіційному виданні ДФС.

У пп. 16.1.3 ст. 16 Податкового кодексу встановлено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Форму декларації про майновий стан і доходи можна знайти у модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можена тут.

Платниками податку на доходи фізичних осіб є:

- фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;

- фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;

- податковий агент.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192275_shcho-potrbno-znati-fop-pro-robotu-z-vlasnim-rakhunkom

Якщо платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом, контролюючий орган відповідності до пп. 78.1.2 ст. 78 ПК має право проводити документальні позапланові перевірки.

Контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму грошових зобов'язань, якщо, зокрема, платник податків не подає в установлені строки податкову (митну) декларацію.

Самостійне визначення суми податкового зобов'язання платника податків контролюючим органом на підставах, визначених пп. 54.3.5 ст. 54 ПК, - тягне за собою накладення на платника податків штрафу в розмірі 25 % суми визначеного податкового зобов'язання. При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкового зобов'язання з цього податку передбачений штраф у розмірі 50 % суми нарахованого податкового зобов'язання.

Отже, у разі неподання платником податків в установлений термін податкової декларації (якщо таке подання є обов'язковим), контролюючий орган на підставі наявної податкової інформації за результатами документальної позапланової перевірки має право самостійно визначити суму грошових зобов'язань платника ПДФО.

Нагадає підприємцям коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини