Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо збереження культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях

Реклама

Протягом періоду тимчасової окупації керівників закладів культури на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя призначатимуть на посаду без конкурсу шляхом укладання з ними контракту за результатами співбесіди.

Відповідний Закон (проект № 2187) щодо особливостей призначення керівників державних та комунальних закладів культури на тимчасово окупованих територіях було прийнято в другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні Парламенту 14 січня 2020 року.

Право призначати керівників закладів культури на тимчасово окупованих територіях на посаду та укладати з ними контракт, а також звільняти із займаної посади матимуть:

1) Донецька, Луганська обласні держадміністрації, відповідні військово-цивільні адміністрації в разі їх утворення - щодо керівників закладів культури на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які до початку тимчасової окупації належали до сфери управління відповідно зазначених обласних державних адміністрацій чи органів влади, повноваження яких здійснюються військово-цивільними адміністраціями;

2) Мінкультури - щодо керівників закладів культури на тимчасово окупованих територіях АР Крим і міста Севастополя та щодо керівників закладів культури на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які до початку тимчасової окупації не належали до сфери управління зазначених у п. 1 цієї частини органів влади.

Керівник державного чи комунального закладу культури може призначатися керівником на умовах сумісництва в державному чи комунальному закладі культури, розташованому на тимчасово окупованих територіях, виключно відповідного функціонального спрямування.

Відповідні зміни внесено до законів «Про культуру», «Про музеї та музейну справу», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

З текстом Закону після підписання Президентом та офіційного опублікування можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини