Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволи на будівництво можна перевірити онлайн

Реклама

Держархбудінспекція забезпечила доступ до інформації з Єдиного реєстру дозвільних документів у формі відкритих даних.

Відповідний набір ДАБІ опублікувала на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних. Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

Будь-яка особа (від розробників веб-ресурсів, аналітиків, журналістів до активістів та громадян) зможе вільно використовувати наявну в реєстрі інформацію для проведення власних досліджень, розслідувань, створення аналітичних матеріалів, веб-сервісів, а також для контролю за містобудівною ситуацією в регіонах та у країні в цілому.

У наборі даних опубліковано Єдиний реєстр документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, за 2019 рік. Також приведено у відповідність інформацію за 2013 - 2018 роки. Раніше ця інформація публікувалася на https://data.gov.ua/ лише у вигляді посилання на Єдиний реєстр дозвільних документів у будівництві, що не відповідало вимогам до машиночитаних даних та не давало можливості користувачам якісно працювати з ними.

Наразі реєстр завантажено та опубліковано у форматі CSV - інформація може бути оброблена технічними засобами програмного забезпечення.

Інформація у наборі даних оновлюватиметься щотижнево.

Як раніше писала ЮРЛІГА, в Україні запрацював електронний кабінет забудовника.

Перевірити забудовника можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини