Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нардепи хочуть оптимізувати свою роботу

Реклама

Сьогодні, 20 грудня, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону № 2492 про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми законодавчого процесу

З текстами законопроектів зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Відповідне рішення підтримали 359 депутатів.

Проектом Закону запропоновано внести узгоджені зміни до Регламенту ВР визначивши термін «письмова форма документу» для оптимізації процедури переходу Парламенту до електронного документообігу.

Так, зоерема, пропонується пропозиції, поправки, висновки до законопроектів подавати до Апарату Верховної Ради або безпосередньо до комітету чи до тимчасової спеціальної комісії, які визначені головними з відповідних законопроектів, у письмовій формі.

Також пропонується запровадити еталонну базу нормативних документів в електронному вигляді, прийнятих Верховною Радою актів та встановити гарантії вільного та безоплатного доступу громадян до такої бази.

Інформаційний лист про законопроекти, підготовлені до другого та третього читання, висновки щодо законопроектів, підготовлені головним комітетом до першого, повторного першого, другого, повторного другого, третього читання, висновки інших комітетів, пропозиції Президента разом з висновком головного комітету, порівняльною таблицею та іншими супровідними документами відповідно до ст. 133 Регламенту, пропозиції щодо усунення неузгодженостей чи редакційних неточностей у прийнятому Законі пропонується надавати народному депутату засобами єдиної автоматизованої системи на початку робочого дня, наступного за днем їх реєстрації в єдиній автоматизованій системі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини