Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Колегію з трьох суддів для розгляду тяжких справ пропонують формувати лише за клопотанням обвинуваченого

Реклама

Народні депутати хочуть, щоб колегія з трьох суддів розглядала справи щодо злочинів, за які позбавляють волі більш ніж на 12 років (зараз - 10 років).

Відповідні зміни до КПК пропонуються законопроектом № 2456.

У частині 2 статті 31 КПК пропонується встановити: кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше 12 років, за клопотанням обвинуваченого здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів.

У випадку прийняття Закон набуде чинності з дня, наступного за днем опублікування. Кримінальні провадження, які на день набрання ним чинності перебувають у провадженні колегії суддів, залишаються у провадженні цих колегій до завершення провадження в суді першої інстанції.

Нагадаємо, чинна редакція передбачає, що покарання за злочини, за вчинення яких передбачено позбавлення волі на строк більше 10 років визначає колегія з трьох суддів (клопотання обвинуваченого не потрібно).

Розклад судових засідань у кримінальних провадженнях зручно контролювати у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини