Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про смерть особи автоматично надходитиме до Пенсійного фонду

19 листопада 2019, 19:00
22671
0
Реклама

Запрацювала автоматична взаємодія між реєстрами Мін'юсту та Пенсійного фонду. Це вже друга електронна взаємодія в межах національної системи «Трембіта». Завдяки системі здійснюватиметься обмін даними без участі людини.

Технічно взаємодія відбувається між Державним реєстром актів цивільного стану громадян (ДРАЦС) і Реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (ІКІС ПФУ).

Відтепер перевірку даних про померлих осіб автоматизовано. Взаємодія дасть змогу оперативно інформувати Пенсійний фонд з боку Міністерства юстиції про факт смерті громадянина. Це, своєю чергою, дозволяє своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлої особи і припиняти виплату пенсії.

Донедавна процес пересилання даних відбувався вручну, що значно затримувало процес обміну і звірення даних (дані до Пенсійного фонду передавали протягом 10 робочих днів) і підвищувало ризик суб'єктивних технічних помилок.

Відтепер для верифікації даних, завдяки «Трембіті», у працівників ПФУ є постійний онлайн-доступ до інформації про смерть фізичних осіб, яка автоматично оновлюється щодоби.

Обмін даними має високий рівень захищеності завдяки підписанню електронною печаткою та шифруванню всіх даних, що передаються, а також протоколюванню подій, контролю доступу до веб-сервісів і вжиттю заходів, спрямованих на протидію атакам, типу «відмова у обслуговуванні», що гарантується національною системою «Трембіта».

За необхідності уточнення інформації ПФУ матиме можливість звернутися додатково до інших інстанцій.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190935_mnyust--nazk-obmnyuvatimutsya-nformatsyu-z-restrv-dlya-perevrki-deklaratsy

«Впровадження національної платформи обміну даними є важливим кроком на шляху до цифровізації держави та покращення системи державного управління. Міністерство юстиції зі свого боку продовжує інтегрувати свої ресурси до системи «Трембіта». Нещодавно ми налагодили електронну взаємодію з НАЗК, завдяки чому перевірка декларацій тепер може відбуватися в автоматичному режимі. Сьогодні ж ми презентуємо автоматичний обмін даними з Пенсійним фондом, який унеможливить будь-які махінації з пенсіями померлих людей», - зазначив Міністр юстиції України Денис Малюська.

У найближчих планах передбачено створення картки застрахованої особи (таку картку оформлятимуть при народженні дитини), а також - одержання інформації про втрату годувальника.

Відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися в модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того, щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини