Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи стане Велика Палата Верховного Суду "Малою"

Реклама

15 листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2462 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо кількісного складу суддів Великої Палати Верховного Суду" (ініціатор - партія "Слуга народу").

Пропонується зменшити кількість суддів Великої Палати до 9 осіб.

Тобто кожен касаційний суд у складі Верховного Суду буде матиме право обрати по 2 судді до складу Великої Палати, а також, як і станом на даний час, до складу Великої Палати буде входити за посадою Голова ВС.

Також на реалізацію відповідних змін пропонується надати касаційним судам у складі Верховного Суду право приймати рішення про дострокове припинення повноважень суддів Великої Палати, які були обрані від відповідного касаційного суду у складі Верховного Суду.

Нагадуємо, у чинній редакції Закону «Про судоустрій і статус суддів», кількісний склад Великої Палати становить 21 суддя.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190703_opublkovano-zakon-pro-sudovu-reformu

Законотворці зазначають, що така кількість була визначено виходячи із загальної кількості суддів Верховного Суду (200 суддів). З огляду на те, що Законом № 193-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» від 16 жовтня 2019 року загальну кількість суддів Верховного Суду зменшено вдвічі, законотворці впевнені, що пропорційному зменшенню підлягає і кількісний склад Великої Палати.

Нагадуємо, що з законопроектами зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини