Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На розгляд Кабміну внесено кандидатуру на посаду мовного омбудсмена

Реклама

Міністерство культури, молоді та спорту внесло на розгляд Кабінету Міністрів кандидатуру на посаду Уповноваженого із захисту державної мови.

Міністерство пропонує на цю посаду завідувачку кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв) Тетяну Монахову.

Пані Монахова народилася 2 липня 1980 року в Миколаєві. У 2002 році закінчила Миколаївський державний педагогічний університет ім. В.О. Сухомлинського за спеціальністю "Учитель української мови і літератури та англійської мови й зарубіжної літератури".

У 2015 році захистила докторську дисертацію на тему "Сучасні стратегії текстотворення в українській мові" в Одеському національному університеті ім. І. І. Мечникова.

Порядок призначення та звільнення Уповноваженого із захисту державної мови визначено в статті 50 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Згідно із Законом завданнями Уповноваженого із захисту державної мови є захист української мови як державної, а також захист права громадян України на отримання державною мовою інформації та послуг у сферах суспільного життя, визначених Законом, на всій території України і усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою.

Для реалізації цих завдань мовний омбудсмен забезпечуватиме моніторинг виконання законодавства про державну мову; розглядатиме скарги фізичних і юридичних осіб на дії та бездіяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій всіх форм власності щодо дотримання вимог законодавства про державну мову; складатиме протоколи та застосовуватиме стягнення у встановлених законом випадках.

https://ips.ligazakon.net/document/view/T192704?docId=T192704&productAlias=ips_web

Нагадаємо, у Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини відбувся відкритий конкурс з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження Урядом. За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала для подання Кабміну кандидатуру Тараса Кременя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини