Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст запровадив додаткову автентифікацію для нотаріусів і держреєстраторів

18 листопада 2019, 09:09
2587
0
Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190349_vlasnikv-povdomlyat-pro-zazkhannya-na-kh-nerukhomst

Мін'юст продовжує роботу щодо вдосконалення контролю у сфері державної реєстрації. Для захисту від випадків несанкціонованого втручання в роботу програмного забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запроваджено додаткову автентифікацію. Про це повідомила заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

За словами пані Оніщук, тепер для проведення реєстраційної дії нотаріусам і державним реєстраторам прав на нерухоме майно потрібно буде скористатися не тільки кваліфікованим електронним підписом, а й підтвердити рішення за допомогою Google-ідентифікації з використанням одноразового паролю. Для підключення нової функції користувач повинен буде завантажити на свій смартфон або планшет додаток, за допомогою якого буде відбуватись додаткова ідентифікація. Цей функціонал подібний до використання одноразового паролю в банківських системах, але більш захищений, оскільки немає необхідності пересилання паролю.

Такі оновлення посилять рівень безпеки даних Державного реєстру прав завдяки зменшенню можливості зловживань при проведенні реєстраційних дій у випадках несанкціонованого доступу до робочого місця нотаріуса або державного реєстратора прав на нерухоме майно.

«Наразі підключення до послуги додаткової ідентифікації здійснюється за бажанням нотаріусів і державних реєстраторів прав на нерухоме майно, проте невідкладно плануємо встановити цю опцію обов'язковою для всіх», - наголосила заступниця Міністра юстиції.

Нотаріуси та державні реєстратори прав на нерухоме майно можуть подати заяву про підключення до послуги додаткової ідентифікації, звернувшись до працівників відповідних регіональних філій ДП «НАІС».

Ефективно уберегтися від рейдерів допоможуть сервиси SMS-Маяк, SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Як раніше писала ЮРЛІГА, Мін'юст посилив вимоги до державних реєстраторів. Як дізнатися, хто цікавився вашою нерухомістю, а такожяк захиститися від рейдерів, можна прочитати в матеріалах ЮРЛІГИ. Зауважте, що Антирейдерська комісія почала оприлюднювати висновки про скасування незаконної перереєстрації майна.

Читайте велике інтерв'ю головної редакторки ЮРЛІГИ Марини Ясинської із заступницею Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольгою Оніщук з нагоди старту чергової реформи у сфері держреєстрації прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини