Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соціальну допомогу на дітей-сиріт виплачуватимуть з Держбюджету

Реклама

Сьогодні, 14 листопада, Верховна Рада на ранковому засіданні прийняла Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (проект № 2144), яким врегульовано питання, пов'язані із підготовкою проекту Державного бюджету України на 2020 рік.

З повним текстом Закону після його офіційного опублікування можна буде ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Відповідне рішення підтримали 282 нардепи.

Так, у фінальній редакції Закону передбачено зміни до статей 87 і 89 та виключено ст. 102 БК щодо здійснення безпосередньо з державного бюджету видатків на виплату державної соціальної допомоги та оплату соціальних послуг, пов'язаних з утриманням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (що наразі здійснюються з місцевих бюджетів за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету).

Уточнено зміни до статей 59 і 61 БК щодо деяких складових звітів про виконання державного бюджету (виходячи з практики застосування відповідних норм та опрацювання відповідних звітів у Верховній Раді і безпосередньо у Комітеті) в частині доповнення річного звіту про виконання державного бюджету пояснювальною запискою (що включатиме пояснення відхилень звітних показників від планових показників), а також уточнення форми місячної та річної звітності про використання коштів державного дорожнього фонду, Державного фонду поводження з радіоактивними відходами та державного фонду розвитку водного господарства (в частині доповнення показниками джерел формування та залишків коштів на початок і кінець звітного періоду, деталізації за напрямами використання відповідних коштів).

Крім того, у другому читанні виключено:

- зміни щодо зменшення обсягу державного фонду регіонального розвитку;

- нові положення щодо залишків коштів спеціального фонду бюджету;

- запропоновані Урядом зміни до ст. 159 Регламенту ВР щодо скасування візування Мінфіном додатків до прийнятого закону про державний бюджет.

Також не включено до Бюджетного кодексу положення щодо закріплення на постійній основі зарахування до спеціального фонду державного бюджету внесків на регулювання, які сплачуються суб'єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, із спрямуванням таких коштів на забезпечення діяльності НКРЕКП.

Законом також унормовано деякі ініціативи Кабінету Міністрів щодо змін до Кодексу, а саме:

- щодо запровадження агентської моделі управління державним боргом та гарантованим державою боргом;

- щодо розподілу між бюджетами рентної плати за користування надрами для видобування бурштину - в уточненій редакції (з урахуванням техніко-юридичних правок, пов'язаних з усуненням суперечностей викладу та узгодженням з нормами Кодексу).

Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2020 року, крім окремих положень, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини