Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Поліції закуплять авто на 500 млн. грн для оборони

Реклама

6 листопада 2019 року Кабмін постановив затвердити Програму підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині оснащення Національної поліції автомобілями спеціалізованого призначення відповідно до п. 1 ст. 6 Закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Відповідна урядова постанова № 914 набула чинності у день її опублікування 9 листопада.

Шляхи і способи виконання Програми

Програму передбачається виконати шляхом проведення закупівель автомобілів спеціалізованого призначення в спосіб, передбачений законодавством у сфері державного оборонного замовлення, з урахуванням особливостей залучення суб'єктами господарювання - резидентами України кредитів (позик) під державні гарантії для виконання програм, пов'язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави.

Завдання Програми

Основним завданням Програми є підвищення рівня оснащеності органів (установ, підрозділів) Національної поліції автомобілями спеціалізованого призначення, придатними для ефективного виконання поліцейськими визначених законом завдань, зокрема із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі, стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях.

Очікувані результати виконання Програми

У результаті виконання Програми очікується:

- забезпечити органи (установи, підрозділи) Національної поліції автомобілями спеціалізованого призначення;

- підвищити оперативність та ефективність виконання поліцейськими визначених законом завдань, у тому числі в населених пунктах районного рівня (міста, селища, села).

Обсяги і джерела фінансування Програми

Обсяги витрат, пов'язаних з обслуговуванням та погашенням кредиту, залученого під державні гарантії для виконання Програми, очікувана вартість автомобілів спеціалізованого призначення, а також загальний обсяг витрат державного бюджету на їх закупівлю, зокрема за роками, визначається під час укладання відповідного державного контракту на виконання передбаченого Програмою завдання, згідно з показниками державного оборонного замовлення та з урахуванням того, що обсяг залученого у 2019 році кредиту (позики) під державні гарантії не повинен перевищувати 500 млн. гривень. Кошти для фінансування укладених державних контрактів на виконання Програми передбачаються Національною поліцією під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік.

Визначені Програмою завдання передбачається виконати до квітня 2023 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини