Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято закони про середньострокове планування бюджету на будівництво доріг

Реклама

В Україні впроваджуватиметься середньострокове планування у сфері розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування.

Відповідний Закон (проект № 1041) «Про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування)» було прийнято в другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні Парламенту 12 листопада.

Цей Закон системно пов'язаний із Законом на базі проекту № 1064 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування».

Законом вносяться зміни до Закону "Про джерела фінансування дорожнього господарства України", якими скасовується погодження Комітетом ВР з питань бюджету переліків об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.

У Законі встановлено, що:

- Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на відповідний період з переліком автомобільних доріг, на яких заплановано роботи з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, із зазначенням обсягів та джерел фінансування таких робіт у розрізі балансоутримувачів, затверджуватиме Кабмін.

- Складений відповідно до Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на відповідний період перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об'єктів, щорічно затверджуватиме Кабмін.

- За рішенням ВР АР Крим, обласних, міських, селищних і сільських рад кошти територіальних дорожніх фондів можуть спрямовуватися на нове будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Закон на базі проекту № 1064 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг" також було прийнято в другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні Парламенту 12 листопада.

У другому читанні, зокрема, враховано правки 5 та 19 н.д. В. Крейденко, якими залишено в чинній редакції статті 24-2 та 103-1 Бюджетного кодексу.

Згідно із Законом розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, довгострокових зобов'язань за енергосервісом, узятих на облік органами Казначейства; середньострокових зобов'язань за типовими договорами на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг; щодо завдань (проектів) Національної програми інформатизації - після їх погодження з Генеральним державним замовником Національної програми інформатизації.

Кредиторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів за середньостроковими зобов'язаннями за типовими договорами на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг на кінець поточного бюджетного періоду не може перевищувати залишка коштів спеціального фонду державного бюджету, утвореного за рахунок надходжень, які є джерелом формування державного дорожнього фонду та використовуються за напрямами, визначеними пунктами 1 і 2 ч. 3 статті 24-2 Бюджетного кодексу.

Закон набере чинності з 1 січня 2020 року.

З текстом прийнятого Закону з урахуванням техніко-юридичних правок після підписання Президентом та офіційного оприлюднення можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини