Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помічникам нардепів дозволять працювати за сумісництвом: зареєстровано проект

Реклама

25 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2312 "Про внесення змін до Закону "Про запобігання корупції" (щодо питання сумісництва помічників-консультантів народних депутатів України)".

З цим та іншими законопроектами Ви можете ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Проектом Закону пропонується внести зміни до ст. 25 та 36 Закону "Про запобігання корупції" з метою забезпечення права помічників-консультантів народних депутатів України на роботу за сумісництвом та непоширення на них вимог антикорупційного законодавства щодо заборони сумісництва.

Як зазначено у пояснювальній записці, розробка цього законопроекту зумовлена необхідністю чіткого врегулювання питання статусу помічників-консультантів народних депутатів України як осіб, на яких поширюється дія Закону “Про запобігання корупції”, на роботу за сумісництвом та необхідністю недопущення колізії між законодавством щодо діяльності помічників-консультантів народних депутатів та законодавством про запобігання корупції.

Так, відповідно до Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції” № 140-IX помічники-консультанти народних депутатів України (крім тих, хто виконує свої обов'язки на громадських засадах) включені до переліку суб'єктів, на яких поширюється дія Закону “Про запобігання корупції”.

Згідно зі ст. 25 Закону “Про запобігання корупції” особам, до яких віднесено і помічників-консультантів народних депутатів України, забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Проте відповідно до ч. 3 ст. 34 Закону “Про статус народного депутата України” помічники-консультанти народного депутата України можуть працювати в тому числі за сумісництвом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини