Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують не брати помічниками родичів

Реклама

Народні депутати хочуть врегулювати питання, пов'язані з обмеженням спільної роботи близьких осіб на посадах помічників-консультантів депутатів усіх рівнів.

Відповідний законопроект № 2203 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб» (н. д. В. П. Сюмар, І. В. Фріз, І. В. Геращенко) було зареєстровано в Парламенті 3 жовтня 2019 року. 4 жовтня проект було направлено на розгляд Комітету з питань антикорупційної політики.

У законопроекті пропонується встановити, що народні депутати України, депутати Верховної Ради АР Крим, депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв'язку з виконанням повноважень близьким їм особам (зміни до ч. 1 ст. 27 Закону «Про запобігання корупції»).

Також передбачається не поширювати встановлене чинним Законом виключення із заборони підпорядкування близьких осіб у зв'язку із набуттям одним з них статусу виборної особи на випадки прийняття близької особи на роботу помічником-консультантом народного депутата (зміни до п. 2 абз. 3 ст. 27 Закону «Про запобігання корупції»), внаслідок чого прийняття народним депутатом близької особи на посаду свого помічника-консультанта буде заборонено.

Відповідні зміни запропоновано внести до законів «Про запобігання корупції», «Про статус народного депутата України», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим».

Головне науково-експертне управління надало такий висновок: проект потребує доопрацювання у частині створення механізму реалізації його приписів і тому законопроект доцільно повернути суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

З текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини