Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заява про люстрацію подається за новою формою

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189663_yak-potrapiti-na-derzhsluzhbu

Уряд оновив Порядок проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади".

Відповідна постанова № 903 від 3 листопада 2019 року набрала чинності 5 листопада.

Нагадаємо, для участі в конкурсі на зайняття посад державної служби серед інших документів необхідно подати заяву про проведення перевірки, передбаченої Законом "Про очищення влади". З 5 листопада її необхідно подати за оновленою формою (її можна знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН). При цьому така заява згідно з новими вимогами може бути написана не власноручно.

Також постановою № 903 внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Зокрема:

Кандидати проходитимуть такі види тестування:

для посад категорії "А" - на знання законодавства та на абстрактне мислення;

для посад категорій "Б" і "В" - на знання законодавства.

Усі кандидати, які претендують на одну посаду, проходять однакові види тестування.

Про дату і час, передбачений для тестування всіх кандидатів, їм повідомлять не пізніше ніж за один робочий день до початку проходження такого тестування. У Порядку визначено, як відбудеться тестування на знання законодавства та на абстрактне мислення.

Між проходженням різних видів тестувань Комісія може надавати перерви з визначенням їх тривалості.

Про дату і час проведення розв'язання ситуаційних завдань (у разі їх розв'язання) та/або співбесіди кандидатів проінформують на попередньому етапі конкурсу або не пізніше ніж за один робочий день до початку проходження відповідного етапу конкурсу одним із доступних способів, обраним кандидатом (зокрема, засобами телекомунікаційного зв'язку).

Крім того, викладено в новій редакції Типові вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії "А". Зокрема, необхідно буде володіти англійською або французькою мовами.

Як раніше писала ЮРЛІГА, ЄСПЛ визнав, що люстрація посадовців порушила їх людські права. Європейський суд з прав людини 17 жовтня ухвалив рішення у справі "Полях та інші проти України", в якому констатовано порушення Конвенції у процесі звільнення держслужбовців за Законом про люстрацію. Суд визначив, що звільнення державних службовців згідно із законодавством про очищення влади призвело до порушень їхніх прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини